Innovaatiot

Yksityinen keittiörobotti 250 000 euroa

Miten olisi pieni lisäapu keittiössä? Kotitalouskone, joka ei ainoastaan pilko ja vaivaa, vaan valmistaa lempiruokasi alusta alkaen? Ja joka myös siivoaa itse jälkensä!

Emme puhu elävästä taloudenhoitajasta tai kokista vaan maailman ensimmäisestä keittiörobotista. Moley Roboticsin luoma Moley Kitchen on ohjelmoitu mestarikokkien taitojen perusteella, ja vain mielikuvituksesi asettaa rajat tuleville aterioillesi.

Hintalappu on noin 250 000 euroa. Valmistajat väittävät kuitenkin, että heillä on jo yli tuhat asiakasta odottamassa myynnin käynnistymistä.

Moleyn takaa löytyy venäläinen matematiikka- ja ohjelmointinero Mark Oleynik. Hän ennakoi pystyvänsä alentamaan hintoja volyymien kasvaessa, ja näkee myös keskiluokan keittiöapulaisen käyttäjinä.

– Robottiin ohjelmoidaan 5 000 reseptiä, mutta sitä myös kehitetään. Käyttäjän pitäisi pystyä tallentamaan suosikkiruokiaan, jotta robotti voi sitten toistaa ne.

Robotin taipaleessa myyntiin asti on vielä avoimia kysymyksiä: esimerkiksi turvallisuus, raaka-aineiden käsittely, puhtaat makuasiat sekä se, miten käy ravintoloiden. Ajatus omasta konekokista on kuitenkin kiehtova.

Moley Robotic Kitchen
Moley Robotic Kitchen

Julkaistu 08.01.2021