Kulttuuri

Tuloksia ilman pomoja

Miten toimii yritys, jossa ei ole esimiehiä tai titteleitä ja jossa työkaverit päättävät palkkasi? Entä kuinka yritys voi pysyä voitollisena, vaikka materiaalikuluille ja muille hankinnoille ei aseteta ylärajaa?

Yleensä ajatellaan, että johtamista ja esimiehiä tarvitaan pitämään huolta siitä, että yritys pyörii, ihmiset tulevat oikeaan aikaan töihin, budjetti pitää ja sääntöjä noudatetaan. Kaliforniassa toimiva The Morning Star Company toimii kuitenkin toisin.

Morning Star on Yhdysvaltojen suurin ja menestynein tomaattituotteiden valmistaja. Sillä on 40 prosentin markkinaosuus ja noin 600 miljoonan euron liikevaihto. Yrityksessä päätettiin 30 vuotta sitten luopua kaikista esimiehistä ja siirtää vastuu yksittäisille työntekijöille. Sen jälkeen sekä liikevaihto että voitto ovat tuplaantuneet.

Kuinka sellaista yritystä johdetaan, jossa kukaan ei anna ohjeita siitä, mitä pitää tehdä? Morning Starilla on oma menetelmä, jossa jokainen työntekijä sitoutuu laatimaan omat tavoitteensa yrityksen pitkän tähtäimen vision toteutumiseksi. Visiona on ”tarjota tomaattituotteita ja palveluita, jotka aina vastaavat asiakkaidemme korkeita laatuvaatimuksia”.”

Kaikki alkoi siitä, kun Morning Starin perustaja Chris Rufer palkkasi kuljetusyrityksen kuljettamaan tomaatteja pelloilta tehtaille. Pian Rufer huomasi, etteivät Kalifornian yliopistossa UCLA:ssa saadut johtamisen opit toimineet kovin hyvin todellisuudessa.

− Et voi laittaa esimiestä jokaisen kuorma-auton ohjaamoon ohjeistamaan kuljettajaa, Rufer toteaa.

Tästä oivalluksesta Rufer kehitti itsensä johtamiseen perustuvan organisaatiomallin.

Vaikka Morning Starissa kaikki hierarkiat on poistettu, tarvitaan silti kirjoitettuja sääntöjä ja kuvauksia esimerkiksi siitä, miten palkat määräytyvät tai miten rekrytointi, mahdolliset lomautukset ja irtisanominen hoidetaan. Morning Starissa työntekijät kirjoittavat säännöt ja prosessikuvaukset itse ja he neuvottelevat niistä vuosittain keskenään − ilman johtajien osallistumista.

Mutta kuinka työntekijät saadaan sitoutumaan? Rufer ei epäröi vastatessaan.

− Kun työntekijät tekevät hyvää työtä, se tekee hyvää myös yritykselle ja kaikki ansaitsevat enemmän. Siten jokainen on halukas ottamaan vastuuta.

Morning Starin työntekijöiden palkat ja edut ovat lähes 30 prosenttia paremmat kuin alalla keskimäärin.

Julkaistu 10.09.2019