Kulttuuri

Takaisin tulevai­suuteen

Ruostumattomasta teräksestä valmistettua rengasmaista, seitsemänkerroksista taloa on jo kutsuttu arkkitehtoniseksi ihmeeksi. Maailman korkeimman pilvenpiirtäjän, Burj Khalifan, vieressä Dubaissa se on jalokivi.

Museum of the Future
Tulevaisuus on teräsrinkulan muotoisessa museossa.

Satumaisessa rakennuksessa sijaitsee Tulevaisuuden museo, joka houkuttelee muun muassa näyttelyillään huomisen sankareista ja teknologiasta, avaruustutkimuksesta ja maailmasta vuonna 2071.

Mutta luultavasti muutkin kuin tulevaisuudesta kiinnostuneet tulevat tekemään pyhiinvaellusmatkan tälle 77 metriä korkealle renkaalle, joka on rakennettu ruohon peittämälle penkereelle. Rakennussuunnittelun nörtit ovat jo löytäneet tämän mielikuvituksellisen talon, joka on ajateltu vastapainoksi nykyajan suurkaupunkeja hallitseville pilvenpiirtäjille.

Museum of the Future
Museum of the Future
Museum of the Future
Museum of the Future

Dubain Tulevaisuuden museo on 77 metriä korkea teräsrinkula, jota on kuvailtu arkkitehtoniseksi mestariteokseksi. Se on suunniteltu vastapainoksi kaupungin pilvenpiirtäjille.

Rengasmaisen rakennuksen on suunnitellut Dubaissa toimiva arkkitehtitoimisto Killa Design. Rakennuksen muodon on tarkoitus symboloida ihmiskuntaa ja tyhjiötä tuntemattoman tulevaisuutemme keskellä.

Julkisivun kirjoitukset ovat Arabiemiirikuntien pääministerin ja Dubain hallitsijan Mohammed bin Rashid al-Maktoumin sitaatteja. Ne kertovat hänen näkemyksiään Dubaista ja tulevaisuudesta ja juhlivat luovuutta ja innovaatioita.

Niissä sanotaan esimerkiksi ”Emme ehkä elä satoja vuosia, mutta luovuutemme perintö voi säilyä kauan sen jälkeen, kun olemme poissa”.  

Kuvat: Museum of the Future

Julkaistu 04.04.2022