Edut ja uutuudet

Pysy ajan tasalla – ota julkaisut ja tapahtumat haltuun

Private Banking -asiakkaiden saatavilla on runsaasti erilaisia maksuttomia julkaisuja, webinaareja ja muita verkkotapahtumia. Niitä seuraamalla pysyy hyvin perillä ajankohtaisista asioista, joilla voi olla merkitystä oman varallisuuden hoidossa. Listasimme muutamat tärkeimmät tietolähteet, joita kannattaa hyödyntää.

Nainen juo kahvia

Erityisesti silloin, kun markkinoilla tapahtuu paljon nopeassa tahdissa, on tärkeää, että saatavilla on ajantasaista tietoa. Nordea Private Bankingissa tähän on haluttu panostaa: asiakkaille on tarjolla runsaasti erilaisia Nordean asiantuntijoiden tuottamia julkaisuja ja verkkotapahtumia.

– Kun on mahdollista seurata jatkuvasti talouteen ja sijoitusmarkkinoihin liittyvää tietoa, on helpompi pitää kiinni omasta sijoitussuunnitelmasta eikä tule lähteneeksi mukaan hötkyilyihin, toteaa johtaja Ville Saarinen.

Ville Saarinen

Ville Saarinen, Nordea Private Banking

Nykyään lähes kaikki julkaisut ovat saatavilla verkkoversioina, ja Private Banking -asiakkaat voivat tilata niitä kiinnostuksensa mukaan. Julkaisut lähetetään asiakkaiden sähköpostiin. Siten voidaan varmistaa, että ne ovat luettavissa mahdollisimman pian niiden ilmestyttyä.

– Viimeisimpänä pelkästään sähköiseen muotoon siirtyi Sijoituskatsauksemme, jota aiemmin on voinut tilata myös painettuna versiona. Katsauksen matka painokoneesta postiluukkuun tai -laatikkoon saattoi kestää useita päiviä kirjoittamisen jälkeen. Verkkojulkaisuna sen saa sähköpostiin lähes saman tien, Saarinen kertoo.

Webinaariin vaikka kotisohvalta

Koronapandemian myötä myös erilaisia webinaareja on tullut tarjolle aiempaa enemmän. Webinaari eli verkkoseminaari on internetin välityksellä toteutettu virtuaalinen tapahtuma, johon yleisö ja esiintyjät osallistuvat omalta päätelaitteeltaan. Webinaari on kätevä, koska siihen voi osallistua missä vain internet on käytettävissä – omalta kotisohvalta, vapaa-ajan asunnolta tai vaikkapa reissun päältä.

Parhaimmillaan webinaareja voidaan järjestää usein ja nopealla tahdilla, jos markkinoilla on paljon uutiskynnyksen ylittäviä tapahtumia. Siten asiakas voi pysytellä jatkuvasti perillä siitä, mitä markkinoilla ja taloudessa tapahtuu.

– Viime keväänä pidimme useita webinaareja viikoittain, kun pandemia aiheutti alkuvaiheissaan paljon epävarmuutta. Asiakkaat löysivät ne hyvin ja moni kiitteli, että reagoimme nopeasti. Aiomme jatkaa ajankohtaisten tietoiskujen pitämistä edelleen tarpeen mukaan. Tarjoamme myös monipuolisesti erilaisiin teemoihin liittyviä webinaareja, sanoo Saarinen.

Osallistua voi esimerkiksi eri lakiasioihin ja sijoitusteemoihin liittyviin katsauksiin, ja tuoreen sijoitusnäkemyksen voi kuunnella kuukausittain. Myös valtakirjaratkaisujen tuoreimmat kuulumiset ja muutokset on mahdollista kuulla salkunhoitajan kommentoimana.

Suorassa webinaarilähetyksessä asiakkaat voivat halutessaan tehdä esiintyjille kysymyksiä, joihin vastaamiseen varataan aikaa esityksen päätteeksi.

Tietoa ja uutisia vaikka joka päivä – 4 vinkkiä

Aamuraportista saat tietoa yleisistä sijoitusmarkkinoiden liikkeistä, yhtiökohtaisista tapahtumista sekä tulevan päivän keskeisistä suunnannäyttäjistä. Lisäksi näet koosteen Nordean seuraamista kotimaisista osakkeista. Aamuraportti ilmestyy maanantaista perjantaihin ennen pörssin avautumista.

Sijoittajan viikkoraportti kokoaa yhteen markkinoiden ajankohtaiset aiheet ja artikkelit joka maanantai.

Sijoituskatsaus summaa talouden ja markkinoiden tapahtumia kuukauden aikana ja tarjoaa Nordean sijoitusstrategien tuoreen, lähikuukaudet eteenpäin katsovan sijoitusnäkemyksen. Sijoituskatsaus ilmestyy joka kuukauden alkupäivinä.

Kun markkinoilla tapahtuu tavallista enemmän, Nordean sijoitusstrategit summaavat Markkinakommentissa markkinoihin vaikuttavat tekijät ja neuvovat, miten sijoittajana kannattaa niiden edessä toimia.

– Jos suoraan lähetykseen ei ehdikään mukaan, tilaisuus ei suinkaan mene ohi, sillä webinaareja voi kuunnella myös jälkikäteen tallenteena, Saarinen vinkkaa.

Viime aikoina on ollut liikkeellä paljon erilaisia verkkohuijauksia. Onko verkkojulkaisujen seuraaminen ja webinaareihin osalllistuminen turvallista?

– Liittyminen on turvallista. Emme koskaan pyydä webinaariin liittymisen yhteydessä asiakasta kertomaan pankkitunnuksia tai muuta pankkisalaista tietoa. Webinaareissa ja verkkojulkaisuissa jaamme vain yleistä tietoa. Webinaareihin myös osallistutaan anonyymisti, eli kuulijat eivät näe toisiaan millään tavalla, kertoo Ville Saarinen.

Miten pääsen julkaisujen tilaajaksi ja mukaan webinaareihin?

– Jos vielä ei ole julkaisujen tilaajana tai haluaa päivittää omaa tilaustaan, kannattaa ottaa yhteyttä omaan sijoitusjohtajaan. Hän auttaa kiinnostavien sisältöjen valinnassa, tarkistaa sähköpostiosoitteen ja hoitaa tilauksen kuntoon.

– Webinaareihin voi ilmoittautua Nordean verkkosivujen kautta. Samasta paikasta voi myös katsoa aiempien webinaarien tallenteita. Webinaariohjelmaa päivitetään jatkuvasti, ja ilmoittautua voi vaikka kaikkiin listalla oleviin webinaareihin jo näin hyvissä ajoin etukäteen. Saat niistä vielä muistutuksen, kun webinaarin alkuun on yksi päivä.

Kevään webinaarikalenteriin pääset tutustumaan täältä.

Julkaistu 09.02.2021