Talous

Nordea Private Banking Asiakaspalvelu sinua varten

Nordean Private Banking -asiakkaita palvelee puhelimen, chatin ja verkkopankin kautta joukko innokkaita ammattilaisia. Kaikki pankkiasiointiin liittyvät asiat hoidetaan nopeasti ja joustavasti.

Nordean pääkonttorissa Helsingin Vallilassa työskentelee pieni, hieman alle kymmenen asiantuntijan ryhmä. He neuvovat Private Banking -asiakkaita päivittäispankkipalveluissaan. Työpäivä on juuri alkanut ja lähes kaikilla on jo luurit korvilla. Vielä on kuitenkin hiljaista, sillä päivän kiireisimmät hetket ovat yleensä hieman ennen puoltapäivää.

– Yleisimmät kysymykset koskevat verkko- ja mobiilipankkia sekä maksukortteja, mutta meihin voi ottaa yhteyttä ihan kaikissa pankkiasioissa, kertoo asiakaspalvelutiimin vetäjä Jenni Äijänaho.

Esimerkkinä ryhmän palveluista Äijänaho mainitsee mahdollisuuden puhelintapaamiseen, jossa asiakkaalle tulevat tutuiksi pankin moninaiset mobiilipalvelut, kortit ja maksamisen eri tavat. Neuvoja auttaa asiakasta myös valitsemaan hänelle parhaiten sopivat palvelut. Tapaaminen kestää puolesta tunnista kolmeen varttiin, ja aika siihen sovitaan etukäteen joko oman sijoitusjohtajan kautta tai olemalla suoraan yhteydessä asiakaspalvelutiimiin.

Asiakkaat voivat olla yhteydessä myös varallisuudenhoitoon ja sijoituksiin liittyvissä asioissa, joten yhteistyö Private Banking -sijoitusjohtajien kanssa on tärkeää.

– Esimerkiksi suorat sijoitustoimeksiannot ja yhteydenottopyynnöt sijoitusjohtajille onnistuvat kauttamme, Äijänaho vinkkaa.

Palvelua monissa kanavissa

Asiakkailla on yhteydenottoja varten käytössään kolme kanavaa. Asiakasneuvojan tavoittaa puhelimitse, chat-palvelussa tai verkkopankin kautta lähetettävän viestin kautta. Verkkopankkiviesti toimii kuin sähköposti, mutta tietoturvallisessa ympäristössä.

Nordea Private Banking Asiakaspalvelu

• Neuvoo, opastaa ja palvelee kaikkia Private Banking -asiakkaita kaikissa pankkiasioissa

• Palvelee suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi

• Avoinna arkisin klo 9–16. Muina aikoina puhelu/chat ohjautuu Nordea 24/7 -asiakaspalveluun.

Ylivoimaisesti suosituin yhteydenottotapa on edelleen puhelin. Chat on vielä verrattain uusi, mutta kasvava yhteydenottotapa. Asiakkaalle chatin etuna on mahdollisuus keskustella pankkiasioista myös sellaisessa paikassa, missä hiljaista puhelintilaa voi olla vaikea löytää.

– Puhelin on joustava yhteydenottotapa, sillä puhelimitse asioita voi hoitaa, vaikka olisi liikkeellä. Uskon silti, että chat kasvattaa edelleen suosiotaan, Äijänaho sanoo.

Osaamista ja intoa palvella

Jenni Äijänahon puheessa korostuu ryhmän osaaminen ja asiantuntemus pankin palveluista. Kaikilla tiimiläisillä on useamman vuoden kokemus pankkimaailmasta ja asiakaspalvelusta. Äijänaho itse on ollut Nordean palveluksessa kymmenisen vuotta.

Pankkimaailma muuttuu ja uusia palveluita ja tuotteita tulee koko ajan. Siksi tiimi päivittää osaamistaan jatkuvasti työn ohessa. Myös aktiivinen tiedonvaihto ryhmässä on tärkeää. Palvelutilanteissa tukee lisäksi koko pankin laaja asiantuntijaverkosto.

Äijänaho tuntuu olevan silminnähden ylpeä tiimistään. Kun häntä pyytää kuvailemaan joukkoaan, vastaus tulee saman tien ja epäröimättä. – Tehokas, asiakkaille omistautunut, ammattimainen, innokas oppimaan uutta ja kehittämään palvelua koko ajan paremmaksi. Uskon, että meistä välittyy asiakkaillemme aito innostus ja halu palvella mahdollisimman hyvin.

Kuvat: Jussi Ratilainen

Julkaistu 05.02.2020