Kulttuuri

Naisjohtamisella parempia tuloksia?

Onko rahoitusalalla olemassa erikseen naisten ja miesten arvot? Ja jos on, niin miten ne eroavat toisistaan?

Islantilainen Halla Tómasdóttir on nykyään yksi maailman kysytyimmistä rahoitusalan ja tasa-arvokysymysten puhujista.

Vuonna 2007 hän perusti Audur Capitalin, joka oli yksi niistä harvoista rahoitusyhtiöistä, jotka selvisivät 2000-luvun alussa Islantiin iskeneestä talousromahduksesta.

Halla Tómasdóttir

”Liike-elämässä ja rahoitusmaailmassa ovat perinteisesti vallinneet miehiset arvot. Audur Capitalin perustaminen oli vastareaktio sille ylettömälle riskinotolle ja bonuskulttuurille, jota näimme kaikkialla. Halusimme perustaa yhtiön, joka välittäisi rahan ansaitsemisen lisäksi myös tavasta, jolla sitä ansaitaan. On tärkeää mitata tuloksia myös muuten kuin rahallisesti, esimerkiksi ympäristö- ja yhteiskunnallisilla tavoitteilla. Tärkeä seikka oli myös se, ettemme koskaan ajatelleet neuvottelua kilpailuna, joka pitäisi voittaa, vaan tilaisuutena vaihtaa ajatuksia”, Halla Tómasdóttir kertoi äskettäin Forbes-lehden haastattelussa.

Tómasdóttir on Audur Capitalin vuosien jälkeen ehtinyt lanseerata kestävän kehityksen rahaston yhdessä laulaja Björkin kanssa ja perustaa rahoitusyhtiö Sisters in Capitalin. Vuonna 2016 hän tuli melkein valituksi Islannin presidentiksi, mikä on tietenkin vain lisännyt kiinnostusta häneen henkilönä ja saanut maailman tiedotusvälineet – BBC:stä Financial Timesiin – vaeltamaan Islantiin puhumaan aiheesta ”feminine values rule in finance”.

Mutta onko hän oikeassa?

Tómasdóttirin työ ja näkemykset ovat synnyttäneet monia tutkimusraportteja ja analyysejä. Niitä tukee osaltaan myös Nordea Marketsin tutkimus, joka osoittaa, että yritys, jossa on tasaisempi sukupuolijakauma, tuottaa huomattavasti tasaisemmin tulosta (lue lisää täältä).

Ehkä tässä piilee todellinen menestymisen salaisuus – miesten ja naisten välinen tasapaino työelämässä. 

Julkaistu 24.05.2019