Kulttuuri

Microsoft esittelee uuden toimistonsa Minecraftissa

Kun satumaailma kohtaa todellisuuden, avautuu täysin uusia mahdollisuuksia.

Minecraft-maailma

Minecraft ei ole ainoastaan maailman suosituin videopeli, jolla on 91 miljoonaa aktiivista käyttäjää ja 250 miljoonaa latauskertaa. Sitä käytetään myös, kun yritykset haluavat rakentaa virtuaalisia malleja ja hahmotelmia.

Esimerkiksi Microsoft on rakentanut Minecraft-maailman, jossa esitellään henkilökunnalle yrityksen vuonna 2022 avautuva uusvanha kampus. Rakennuskompleksi rakentuu Washingtonin osavaltion Redmondiin ja se koostuu yli sadasta rakennuksesta. Uusia rakennuksia "pieneen Microsoft -kaupunkiin" rakennetaan 18.

Markus

Markus ”Notch” Persson

Minecraftin loi itsenäisesti ruotsalainen tietokoneohjelmoija Markus "Notch" Persson, ja se myytiin vuonna 2014 juuri Microsoftille 25 miljardilla.

– Minecraftissa kaikki rakennetaan pelaajan näkökulmasta, ja hän on mittakaavasta jatkuvasti tietoinen, sanoo Blockworks-suunnitteluyrityksen toimitusjohtaja James Delaney.

Blockworks on käyttänyt Minecraftia Microsoftin VR-malleissa. Delaney lisää, että perinteiset suunnitteluohjelmat CAD-työkaluineen eivät tarjoa samaa tuntua eivätkä houkuttele nuoria yhtä tehokkaasti.

Globaali viestintäyhtiö WPP, joka tunnetaan myös maailman suurimpana mainostoimistona, käyttää myös Minecraftia. Yritys on rakentanut oman maailmankaikkeutensa, jossa kaikki yrityksen 19 eri maissa sijaitsevaa toimistoa ovat vierekkäin. Työntekijät voivat osallistua tapahtumiin ja julkistustilaisuuksiin sekä vierailla muissa toimistoissa omalta tietokoneeltaan käsin, oleilivatpa he missä tahansa.

Minecraft-maailma

Kuvat Minecraft: Microsoft

Julkaistu 30.09.2021