Kulttuuri

Maailman parhaat kaupungit

Se kylpee auringossa Välimeren rannalla ja tarjoaa unohtumatonta arkkitehtuuria ja kulinaarisia jalokiviä. Brittiläinen The Telegraph -lehti on kruunannut Espanjan Barcelonan maailman parhaaksi kaupungiksi.

Barcelona
Numero 1. Barcelona yhdistää Välimeren viehätyksen ja ruokakulttuurin lyömättömään kulttuuriin ja muotoiluun. Kuva: Shutterstock.

Barcelonaa seuraavat Australian Sydney ja Etelä-Afrikan Kapkaupunki. Lista laadittiin erittäin huolellisesti: Ensin valittiin 50 ehdokaskaupunkia lehden matkailuasiantuntijoiden näkemysten sekä lukijakyselyiden pohjalta. Lista ulottui Aucklandista Tel Avivin kautta Torontoon.

Sydney
Rantakadut, paikalliset torit sekä vilkas ruoka- ja viinikulttuuri nostavat Australian Sydneyn korkealle parhaiden kaupunkien listalla. Kuva: Shutterstock.

Seuraavaksi 50 kaupungista kerättiin tietoa eri näkökulmista: Kuinka helppoa metropolissa on vierailla? Kuinka merkittäviä ne ovat kulttuurisesti ja historiallisesti? Lisäksi selvitettiin, kuinka puhdasta ilma on, kuinka turvallista kaupungissa on oleilla ja kuinka syvälle ylellisyyteen voi sukeltaa.

Tämän pohjalta luotiin pistejärjestelmä ja kruunattiin voittaja. Barcelona voitti kilpailijansa huomattavalla marginaalilla.

Kapkaupunki
Taidegallerioita, trendikkäitä baareja ja design-putiikkeja – kaikki meren, Pöytävuoren ja dramaattisen historian kulissia vasten. Myös Etelä-Afrikan Kapkaupunki löytyy maailman parhaiden kaupunkien listalta. Kuva: Shutterstock.

Tässä on kymmenen parhaan lista, jossa on mukana The Telegraphin parhaat ajankohtaiset vinkit jokaiselle kaupungille.

PaikkaKaupunkiVinkki
1 BarcelonaKekseliäs The Hoxton avaa odotetun
hotellinsa Poblenouhun.
2 SydneySydneyn taidebiennaali
jatkuu pitkälle kesään.
3 KapkaupunkiUusi kulinaarinen helmi Pier, joka sijaitsee
Victoria and Alfred Waterfront -alueella.
4 LissabonCura, Four Seasons Hotel Ritzin
uusi ravintola.
5 Venetsia59. Venetsia-biennaali jatkuu
marraskuun loppuun.
6 Los AngelesUusi elokuvamuseo Academy
Museum of Motion Pictures.
7 DubaiAura Skypool, maailman korkeimmalla sijaitseva
ääretön uima-allas.
8 LontooÄskettäin avattu One Hundred
Shoreditch -hotelli.
9 VancouverUusi Monova-museo, joka käsittelee
Kanadan historiaa.
10 FirenzeDonatello: The Renaissance -näyttely
Palazzo Strozzissa.

Entä miten Pohjoismaiden kaupungit pärjäsivät? Ehdokaslistalle pääsivät Tukholma, joka sijoittui 11:nneksi, ja Kööpenhamina, joka sijoittui sijalle 30.

Julkaistu 30.06.2022