Kulttuuri

Luksus­elämää New Yorkissa

Superylellinen hotelliketju Aman on perustamisestaan lähtien keskittynyt rauhaan, yksityisyyteen ja kauneuteen. Nyt ketju avaa ensimmäisen hotellinsa kaupunkien kaupungissa, eli New Yorkissa.

Aman-New Yorkin ulkouima-allas
Kallisarvoista rauhaa kaupungissa, joka ei koskaan nuku. Luksusketju Aman avaa nyt ensimmäisen New Yorkin hotellinsa keskelle Manhattania, historialliseen Crown Buildingiin. Siellä sijaitsi alun perin Museum of Modern Art eli tuttavallisemmin MoMA.

Perinteikäs Crown Building sijaitsee Fifth Avenuen ja 57th Streetin kulmassa, Central Parkin kaakkoiskulmassa. Toukokuussa rakennuksessa avaa ovensa Amanin ensimmäinen New Yorkin -hotelli.

Aman-New Yorkin diptyykki kruunu ja sisäuima-allas

Crown Building on remontoitu perusteellisesti, ja tarkoitus on ollut palauttaa vuoden 1921 loistopäivien tyyli. Juuri sinä vuonna 26-kerroksinen rakennus valmistui.

Aman-New Yorkin diptyykkinäkymä New Yorkista, sisäänkäynti

Aman New York toivottaa tervetulleeksi sekä hotellivieraat että asukkaat. Ylimpiin kerroksiin valmistellaan tilaa 22 huoneistolle, joiden omistajilla on vapaa pääsy hotellin kylpylään, ravintolaan, jäsenklubiin, viinikellariin ja jazzbaariin.

Nimi Aman on sanskritia ja tarkoittaa rauhaa tai mielenrauhaa. Ketjun ensimmäinen hotelli avattiin vuonna 1988 Thaimaan Phuketiin. Siitä lähtien yritys on pyrkinyt toimimaan pyhäkköjä muistuttavissa paikoissa. Amanin 33 hotellia ja rakennusta, joista 15 sijaitsee lähellä Unescon maailmanperintökohdetta tai sellaisen vieressä.

Aman-New York -huone sängky

Kuvat: Aman Resorts

Julkaistu 02.06.2022