Talous

Liiketoiminnan Robin Hood jakoi voitot työntekijöille

Voiko supermotivoitunut henkilökunta auttaa nostamaan liiketoiminnan uusiin ulottuvuuksiin? Ja voiko yritys muuttaa työntekijöidensä elämän?

Kysy Ruotsin Hudiksvallissa toimivan, teollisuuden toiminnanohjausjärjestelmiä kehittävän Monitorin työntekijöiltä. Yrityksen työntekijät ovat vuodesta 2010 saaneet itselleen yrityksen kaikki voitot. Idea on peräisin yrityksen perustaja Åke Perssonilta, jota kutsutaan ”liiketoiminnan Robin Hoodiksi”. Hänen mielestään voittojen ei pitäisi jäädä ylimmälle johdolle.

– Yritystoiminta tuotti valtavia määriä rahaa. Mitä minä sillä tekisin? Ostaisinko linnoja, tiloja ja asuntoja ulkomailta? Vai vuoristomajoja? Tai luksusautoja? Mitä hienoa siinä olisi? Sellainen hävettäisi. Työntekijäthän työn ovat tehneet ja saaneet valtavasti aikaan, Åke Persson kommentoi eräässä haastattelussa.

Vuonna 2016 Monitorin työntekijät saivat jakaa keskenään 5 miljoonaa euroa, josta tuli keskimäärin 53 000 euroa per työntekijä – peruspalkan lisäksi. Samana vuonna Åke Persson menehtyi, mutta hänen veljensä Morgan Persson, joka on jatkanut yrityksen toimitusjohtajana, kertoo yrityksen ylijäämän olleen siitä asti samalla tasolla.

Voitot jaetaan yrityksen sisäisen, nerokkaan arvosanajärjestelmän avulla. Järjestelmä ottaa huomioon paitsi läsnäolojen ja työvuosien määrän, myös palautteen, jota työntekijät saavat kollegoiltaan.

– Åke halusi nähdä, millaisia vaikutuksia voittojenjakojärjestelmällä on. Se oli liikkeellepaneva voima. Hän oli vakuuttunut siitä, että hänen järjestelmänsä, joka ottaa huomioon vuoden aikana tehdyn työn määrän sekä kollegoiden antamat arvosanat, on vallankumouksellinen, Morgan Persson kertoo.

Monitorilla on nykyään yli 200 työntekijää ja konttoreita yhdeksässä maassa Ruotsin lisäksi. Henkilöstön vaihtuvuus on ymmärrettävästi erittäin vähäistä.

Julkaistu 26.08.2019