Edut ja uutuudet

Kätkettyjä aarteita Vanhassa pankkitalossa

Sinulla on harvinainen tilaisuus päästä tutustumaan rakastettujen suomalaisten taiteilijoiden teoksiin ja aistia vanhan ajan pankkitunnelmia, kun Vanha pankkitalo Helsingissä avaa ovensa Nordean Taidesäätiön 20-vuotisjuhlan kunniaksi.

Vanha pankkitalo Helsingin Aleksanterinkadulla
Vanha pankkitalo Helsingin Aleksanterinkadulla. Valokuva: Seilo Ristimäki.

Vanha pankkitalo Helsingin Aleksanterinkadulla avaa ovensa yleisölle taiteen, arkkitehtuurin ja pankkihistorian merkeissä 21. toukokuuta sekä 1.–2. heinäkuuta.

Yli 120-vuotias, arkkitehti Gustaf Nyströmin suunnittelema rakennus on taideteos jo itsessään. Suojeltuun rakennukseen ei ole yleensä vapaata pääsyä.

Vanhan pankkisalin ainutlaatuisessa interiöörissä on esillä 30 teosta rakastetuilta suomalaisilta taiteilijoilta, mm. Akseli Gallen-Kallelalta, Albert Edelfeltiltä, Pekka Haloselta, Antti Favénilta ja Tove Janssonilta.

Rakennuksen holvissa toimivan Pankkimuseon helmi on 1900-luvun alun jugendia edustava pankki-interiööri, jonka ovat suunnitelleet Herman Gesellius, Armas Lindgren ja Eliel Saarinen. Interiööriin kuuluu myös Alpo Sailon ja Eric O. W. Ehrströmin taiteilemia yksityiskohtia. Pankkimuseossa voit nähdä myös monia nostalgisia pankkitoimintaan liittyviä esineitä, kuten säästölippaita, vanhoja mainoksia ja paljon muuta.

Tapahtumalla juhlistetaan Nordean Taidesäätiön 20-vuotisjuhlaa. Nordean Taidesäätiön (entinen Taidesäätiö Merita) perustaminen vuonna 2002 oli yhteiskunnallinen teko sekä osoitus Nordean halusta tukea kulttuuria. Säätiöimisellä turvattiin kansallisesti arvokkaan taidekokoelman säilyminen Suomessa.

Avoimet ovet Aleksanterinkatu 36B:ssä lauantaina 21.5.2022 ja perjantaista lauantaihin 1.–2.7.2022 klo 11–17.

Sisäänpääsy jonotusperiaatteella. Vapaa pääsy.
Ovet suljetaan klo 16.

Julkaistu 02.05.2022