Kulttuuri

Japanille yksinäisyys­ministeri

Maailmanlaajuisen tutkimuksen mukaan 49 prosenttia ihmisistä tuntee itsensä yksinäiseksi. Japani on päättänyt ratkaista ongelman nimittämällä ministerin, jonka tehtävänä on ihmissuhteiden edistäminen.

Kuva: Shutterstock

World Economic Forum arvioi psyykkisten sairauksien vuotuisten kustannusten olevan maailmanlaajuisesti noin 1000 miljardia dollaria. Arvio käsittää tuottavuuden, poissaolojen ja henkilöstön vaihtuvuuden aiheuttamat menetykset.

Koronaviruspandemian mukanaan tuoma eristäytyminen ei ole juurikaan parantanut tilannetta eikä tehnyt ihmisiä onnellisemmiksi.

Uuden kansainvälisen tutkimuksen mukaan puolet kaikista työntekijöistä kokee enemmän ahdistusta työhön liittyvän epävarmuuden seurauksena. 55 prosenttia on kokenut stressiä muuttuneiden työrutiinien takia. Ja jopa 49 prosenttia tuntee itsensä yksinäiseksi tai eristäytyneeksi.

Juuri yksinäisyys on saanut monet maat ryhtymään toimenpiteisiin. Japanissa on nimitetty yksinäisyysministeri: Tetsushi Sakamoton tehtävänä on edistää sosiaalista verkostoitumista ja ihmissuhteita.

Kaikista yli 60-vuotiaista japanilaisista 16 prosenttia on sitä mieltä, että heillä ei ole ketään, jonka puoleen he voisivat kääntyä ongelmatilanteissa. Sakamotolla riittää siis työsarkaa tehtävässään. 

Julkaistu 24.06.2021