Kestävä kehitys

Helpompaa veneilyä

Veneiden yhteiskäyttöpalvelu tähtää siihen, että vesille lähteminen on helppoa.

moottorivene kaupunkiympäristössä
Skipperin avulla veneenomistajat voivat vuokrata veneitään. Se on kuin Airbnb vesillä.

Haaveiletko suolaveden hivelemistä luodoista saaristossa ilman veneen omistamisen käytännön puolta? Et ole yksin. Veneiden yhteiskäyttöpalvelu Skipperi kasvaa voimakkaasti.

Tämän ruotsalais-suomalaisen yrityksen liikevaihto kasvoi viime vuonna yli 200 prosenttia, kertoo uutispalvelu Breakit.

 Purjevene rannalla

Liikeideana on tuoda veneily laajemman yleisön saataville ja tehdä siitä samalla kestävämpää. Skipperi on eräänlainen veneiden Airbnb, jossa omistajat voivat vuokrata veneitään välityspalkkiota vastaan. Se toimii myös merenkulkijoiden klubina. Jäsen voi tehdä varauksen, kirjautua sisään ja lähteä vesille sovelluksen avulla. Samalla hänelle tarjotaan käytännöllistä ja teoriatason venekoulutusta.

– Veneiden yhteiskäyttö on omistamista helpompaa ja joustavampaa, ja lisäksi se on ympäristölle parempi vaihtoehto, sanoo toimitusjohtaja Axel Nordman Båtliv-sivustolle.

Axel Nordman ja Säkövene
Toimitusjohtaja Axel Nordman.

Skipperi aloitti toimintansa Suomessa vuonna 2017, ja se toimii nykyään myös Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Uudessa-Seelannissa. Viime vuosina yritys on laajentanut konseptiaan kaupunkiveneisiin useissa Suomen ja Ruotsin kaupungeissa, ja tänä vuonna se investoi sähköveneisiin.

– Sähköistymisen ansiosta voimme tehdä taas hieman enemmän ympäristön hyväksi ja tehdä veneilystä entistä houkuttelevampaa, Nordman sanoo.

Kuvat: Skipperi

Julkaistu 28.04.2022