Innovaatiot

Elon Muskin 5 jännittävintä projektia

Moni tuntee Elon Muskin, jos ei nimeltä, niin ainakin hänen sähköautomerkkinsä Teslan kautta. Musk etsii jatkuvasti keinoja muuttaa maailmaa myös muualla kuin tieliikenteessä. Listasimme viisi Muskin käynnistämää projektia.

1. Aurinkokennokatto: Jokainen aurinkosähköstä innostunut omakodin omistaja voi pian vuokrata Tesla Solar -kattopaneelit. Kattopaneeleissa on integroidut aurinkokennot, joiden akku mahdollistaa sähkön varastoinnin pilvisiä päiviä varten.  

2. Avaruusmatkat: SpaceX aikoo viedä ihmisen Kuuhun ja Marsiin. Yritys lienee Teslan ohella Muskin tunnetuin hanke. Starhopper-raketin testauksen oletetaan valmistuvan kahden vuoden sisällä. Japanilainen miljardööri on jo tehnyt avaruusmatkasta hintavan ennakkovarauksen.

3. Muistojen varastointi: Neuralink on Elon Muskin yritys, joka miljardi-investoinnin vauhdittamana kehittää teknologiaa muistojen tallentamiseksi sekä muistojen ja ajatusten istuttamiseksi aivoihin mikrolangoilla. Tavoitteena on kehittää menetelmä, jolla vahingoittuneet aivot on mahdollista elvyttää. Ihmiskokeet aloitetaan vuoden 2020 aikana.

4. Avaruus-wifi: Muskin Starlink-projekti aikoo lähettää pienissä erissä peräti 12 000 televiestintäsatelliittia maan kiertoradalle internetyhteyden parantamiseksi eri puolilla maailmaa.

5. Ihmisputkiposti: Hyperloop on ihmisten kuljetukseen tarkoitettu suurnopeuskapseli.  Projekti on pidemmällä kuin äkkiseltään uskoisi. Opiskelijajoukkueet kilpailivat keväällä SpaceX:n Kaliforniassa sijaitsevassa testitunnelissa nopeimman kuljetuskapselin rakentamisessa. Tosin kilpailussa mukana olleista 21 tiimistä vain neljä pääsi tunnelin läpi maaliin asti. Ensi vuonna Hyperloop-tunnelin pitäisi olla jo 1,6 kilometrin pituinen ja kaarteella varustettu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kuvat: Virgin Hyperloop One,  Hyperloop Transportation Technologies, Tesla-solar, SpaceX, Teslarati, Duncan Hull, neuralink, 

Julkaistu 14.01.2020