Kulttuuri

Bill Gatesin resepti pandemioita vastaan

Miten seuraava viruspandemian voidaan pysäyttää ajoissa?

BillGates näyttää kirjan kantta
Bill Gates kertoo uudessa kirjassaan, mitä meidän pitäisi ottaa opiksi koronapandemiasta.

Enää koskaan ei saa syntyä samanlaista viruksen aiheuttamaa pandemiaa kuin tämä, joka on riehunut maailmalla vuodesta 2020 lähtien. Tätä mieltä on Microsoftin perustaja ja hyväntekijä Bill Gates. Viime vuosina hän on keskustellut tutkijoiden kanssa, lukenut tilastoja ja tutkinut lääketieteen innovaatioita.

Nyt Gates uskoo, että hänellä on resepti tulevien pandemioiden torjumiseksi. Tämän strategian hän esittelee toukokuussa ilmestyvässä kirjassaan How to Prevent the Next Pandemic.

Henkilö ottaa korona-näytteitä miehestä

– Kun näen koronan aiheuttamaa kärsimystä, luen kuolemantapausten määrästä, ajan suljetun koulun ohi tai kuulen jostakusta, joka on menettänyt työnsä, en voi olla ajattelematta, ettei tämän tarvitse tapahtua uudelleen, miljardööri kirjoitti Gates Notes -blogissaan.

Kirja käy läpi askeleet, joiden Gates uskoo olevan olennaisia seuraavan viruksen aiheuttaman pandemia torjunnassa. Tarvitaan innovaatiota, jotka pysäyttävät tartunnat varhaisessa vaiheessa. Kirjassa Gates selittää, miksi hän pitää rokotteita parhaana tartuntojen estäjänä. Hän kertoo keskusteluistaan Yhdysvaltain johtavan tartuntatautiasiantuntijan Anthony Faucin sekä WHO:n pääjohtajan Tedros Adhanom Ghebreyesusin kanssa.

Gates kertoo myös, millaista on olla salaliittoteorioiden aihe. Hänen on perusteettomasti väitetty kannustavan ihmisiä joukkorokotuksiin, jotta meihin voidaan pistää jäljitettäviä mikrosiruja.

Tietokyltti kasvonaamion käytöstä

Bill Gates myöntää, että pandemioiden kitkeminen on kunnianhimoinen tavoite.

– Mutta kuluneen kahden vuoden aikana olemme saavuttaneet edistystä, mukaan lukien onnistuneet rokotukset sekä tieto, jota olemme saaneet keuhkosairauksista, ja se tarkoittaa, että meillä on hyvät mahdollisuudet onnistua, hän kirjoittaa.

Julkaistu 04.04.2022