Innovaatiot

Bill Gates ennustaa kolmea lääketieteen läpimurtoa

Kuva: Shutterstock

Miltä maailma näyttää, kun koronakriisi on ohi joskus vuoden 2021 jälkeen? Ainakin monimiljardööri ja hyväntekeväisyysaktivisti Bill Gates uskoo, että lääketieteessä on odotettavissa on kolme suurta edistysaskelta.

Bill Gates. Kuva: Lev Radin/Shutterstock

1. ”Toivon, että jo vuoden 2021 jälkipuoliskolla tuotetaan covid-19-rokotetta eri puolilla maailmaa. Se olisi historiallinen läpimurto: koskaan aikaisemmin ei ole kehitetty rokotetta uuteen sairauteen niin nopeasti.”

2. ”Kun uusi virus lähtee seuraavan kerran leviämään, ihmiset voivat testata itsensä yhtä helposti kuin nyt tehdään raskaustesti. Virustesti vain tehdään nenästä otettavasta näytteestä. Testit saadaan valmiiksi muutamassa kuukaudessa siitä, kun uusi virus on löydetty.”

3. ”Kolmas läpimurto koskee antiviraalisia lääkkeitä. Se on lääketeollisuudessa ali-investoitu ala. Tähän asti lääkevalmistajat ovat keskittyneet enemmän bakteerien kuin virusten torjuntaan. Tilanne tulee kuitenkin muuttamaan. Tutkijat kokoavat laajoja viruksia torjuvien aineiden arkistoja, joista voidaan nopeasti etsiä tehokas lääke, kun uusia viruksia ilmaantuu.”

Lähde: The Economist

Julkaistu 09.08.2020