Maailma numeroina

10 fantastista (uutta!) hotellia vuodelle 2022

Emme ole koskaan kaivanneet matkustamista näin paljon. Maailman alkaessa pikkuhiljaa palata normaaliksi etsimme kymmenen uutta unelmahotellia ensi vuodelle.

Mandarin Oriental Etiler (Istanbul, Turkki)
Mandarin Oriental Etiler

Olemme matkalla ulos ja maailmalle, ja hotelli- ja lentosivustojen liikenne on lisääntynyt useita satoja prosentteja viime aikoina. Suuret toimijat aktiviteetti- ja matkailualalla ennustavat, että matkustaminen lisääntyy toden teolla vuonna 2022. Luksushotelliketjuilla on takanaan kova jakso. Mutta niissä ei kuitenkaan ole laiskoteltu, päinvastoin, ne ovat parempia aikoja odottaessaan rakentaneet unelmahotelleja. Tässä kymmenen uutta kohdetta, joita odottaa.

. Auberge Wildflower Farms (Hudson Valley, Yhdysvallat)

1. Auberge Wildflower Farms (Hudson Valley, Yhdysvallat)

New Yorkin matkaan voi yhdistää muutaman päivän ylellisen ulkoilmaoleilun Hudson Valleyssa. Auberge rakentaa vain 90 minuutin päähän Manhattanilta lomakeskusta, jossa on 65 mökkiä ja sviittiä kukoistavilla niityillä. Raikas luonnonvärejä hyödyntävä sisustus, ravintola pellolta pöytään -periaatteella, kylpylä, suolaisen veden altaat ja vaellus Shawangunk Ridgeä pitkin täydentävät elämystä.

Edition Reykjavik (Islanti)

2. Edition Reykjavik (Islanti)

Hotellimoguli Ian Schrager avaa jatkuvasti uusia Edition-hotelleja, ja tänä talvena on Reykjavikin vuoro tervehtiä loistavaa ja viileää konseptia. Vanhassa satamassa, kivenheiton päässä Laugavegur-pääkadulta, on tyylikkäitä huoneita, joista on panoraamanäkymä merelle tai vuorille.

Kimpton Kawana Bay Resort (St. George’s, Grenada)

3. Kimpton Kawana Bay Resort (St. George’s, Grenada)

Pohjois-Amerikan suuruus Kimpton avaa toisen hotellinsa Karibialle, Grenadan mausteista tunnetulle saarelle. Hotelli sijaitsee pääkaupunki St George’sissa rannalla, joka on nimetty yhdeksi maailman kauneimmista.

Mandarin Oriental Etiler (Istanbul, Turkki)

4. Mandarin Oriental Etiler (Istanbul, Turkki)

Mandarin Orientalilla on jo hotelli Bosporinsalmella, ja nyt se rakentaa kolme uutta tornia Istanbulin tyylikkäälle Etiler-asuinalueelle. Hotellihuoneita ja sviittejä on 158 ja huoneistoja 16, ja ne täyttävät yhden tornin. Kahdessa muussa on 251 luksusasuntoa.

One & Only Aesthesis (Ateena, Kreikka)

5. One & Only Aesthesis (Ateena, Kreikka)

Lomakeskusketju One & Only avaa ensi vuonna kaksi uutta luksushotellia Kreikkaan: 127 huoneen rantahotellin aivan Ateenan ulkopuolelle ja lomakeskuksen Kéalle, joka on yksi Ateenaa lähinnä olevista saarista. Kéalle rakennetaan myös erillisiä huviloita. Voimme odottaa valkoiseksi kalkittua ylellisyyttä, turkoosia merta ja jäljennöksiä muinaisista patsaista.

Raffles London, Old War Office -rakennus (Lontoo, Iso-Britannia)

6. Raffles London, Old War Office -rakennus (Lontoo, Iso-Britannia)

Jos seinät voisivat puhua… Lontoon ensimmäinen Raffles-hotelli sijaitsee historiallisessa Old War Office -rakennuksessa, jossa Winston Churchill oleili sodan aikana ja jossa James Bondin hahmon kerrotaan syntyneen. Monet kauniit yksityiskohdat on säilytetty, mutta ylellisyydessä ei ole säästelty hotellin 125 huoneessa, kylpyläalueella tai yhdeksässä ravintolassa ja baarissa.

Rooma

7. Six Senses Rome (Italia)

Six Senses on enemmän kuin Intian valtameren paratiisisaaret. Piazza di San Marcello -aukiolla, lähellä Fontana di Trevi -suihkulähdettä sijaitsevaan palatsiin avataan pian 95 ylellistä ja värikästä huonetta ja sviittiä. Kattobaarista on 360 asteen näköala Rooman yli, ja se lienee kohteen kohokohta. 

W HOTEL Algarve (Portugali)

8. W HOTEL Algarve (Portugali)

Ketjun ensimmäinen Portugalin-hotelli avautuu Algarveen Albufeiran kallioille. Hotelli on kävelymatkan etäisyydellä kolmesta upeasta rannasta, ja kaikista 134 tyylikkäästä huoneesta on näkymä länteen kohti merta ja auringonlaskua.

Walt Disney Resorts Star Wars Galactic Starcruiser Hotel (Orlando, Yhdysvallat)

9. Walt Disney Resorts Star Wars Galactic Starcruiser Hotel (Orlando, Yhdysvallat)

Hotelli kaikille lapsenmielisille – aikuisten hintatasolla. Nelihenkinen perhe saa maksaa yli 5 000 dollaria kahdesta yöstä tähtialuksella. Mutta vierailuun sisältyykin seikkailu erilaisine kokemuksineen: avaruusaluksen ohjaamista, taistelua valomiekoilla ja hengailua stormtroopereiden kanssa.

Waldorf Astoria Cancún (Meksiko)

10. Waldorf Astoria Cancún (Meksiko)

Toukokuussa 2022 Waldorf avaa hotellin "mayalaisrivieran" rakentamattomalle alueelle Cancúnin lähellä. Hotellissa on 150 huonetta, ja kaikissa on terassi tai parveke merelle päin. Tietenkin kohteesta löytyy myös Waldorf Astorian tunnusomainen kylpylä, viisi ravintolaa ja baaria sekä kaikki, mitä viiden tähden lomakeskukselta voi toivoa.

Julkaistu 28.10.2021